Praktijk

Home / Praktijk

Welkom bij dierenartenpraktijk Ter Vrombaut!

Een praktijk met een groot hart voor dieren!     

Dag en nacht staan onze dierenartsen klaar voor uw dier!

Wij zijn een jonge en dynamische eerste-lijnspraktijk met vier dierenartsen die zowel kleine huisdieren, (katten, honden, konijnen) paarden, als runderen en schapen behandelen. Elke dierenarts heeft zijn eigen specialiteit zodat we een complementair team vormen. Voor meer doorgedreven behandelingen en onderzoeken werken wij samen met verschillende specialisten zodat uw dier steeds de beste zorgen krijgt.

U kan 24/24u, 7 dagen op 7 bij ons terecht na afspraak. Zo hoeft u niet lang in de wachtzaal te wachten waardoor uw dier minder stress ondervindt. Zo kunnen we ook steeds voldoende tijd per patiënt inplannen om een zo volledig mogelijk onderzoek en behandeling uit te voeren.

De consultaties voor de kleine huisdieren worden bij voorkeur bij ons uitgevoerd in onze volledig uitgeruste praktijk. Maar indien u dit wenst komen we ook aan huis. Voor de paarden en runderen komen we uiteraard bij u op stal.

We gaan voor een doelgerichte aanpak van de patiënten. Daarvoor zijn we goed uitgerust met moderne apparatuur. We blijven ons ook steeds bijscholen zodat we op de hoogte blijven van de nieuwste behandelingen en methoden in de diergeneeskunde.

Dierenarts Jo Cattoir 

 Rundvee

Bedrijfsbegeleiding rundvee

Afmest

Eerstelijns diergeneeskunde voor kat & hond

Chirurgie

 

Dierenarts Jo Cattoir

Dierenarts Katilyne Ghijselings

Eerstelijns diergeneeskunde paard

Radiografische keuring paard

Echografie paard

Mankheidsonderzoek

Voortplanting

Radiologie kleine huisdieren

 

Dierenarts Katilyne Ghijselings
Gertjan De Smet

Dierenarts Gertjan De Smet

Eerste lijns diergeneeskunde grote dieren

Bedrijfsbegeleiding rundvee

Dierenarts Gertjan De Smet

Jo is afgestudeerd in 2011 aan de faculteit diergeneeskunde van de Ugent.

Hij heeft ervaring opgedaan in zowel Nederlandse als Belgische vooruitstrevende praktijken tot 2013. In dat jaar is hij zijn eigen praktijk gestart. Ook zijn partner Katilyne Ghijselings helpt mee in de praktijk. In 2015 zijn ze verhuisd naar Eeklo waar er nu de mogelijkheid is om de kleine huisdieren thuis the behandelen. De praktijk kreeg de naam dierenartsenpraktijk Ter Vrombaut.

Hij heeft een bijzondere interesse voor jachthonden en hun genetische afwijkingen.

Bij rundvee is hij gespecialiseerd in de typische problemen die voorkomen tijdens de afmestfase. Tegenwoordig onderlegt hij zich in het analyseren van rantsoenen bij melkvee en vleesvee.

Katilyne is afgestudeerd in 2012 aan de faculteit diergeneeskunde van de Ugent afstudeerrichting paard.

Na haar afstuderen heeft ze in enkele gemengde praktijken gewerkt om daarna samen met Jo haar eigen praktijk uit te bouwen. 

Sinds haar kindertijd is ze erg gefascineerd door paarden. Paardrijden is dan ook haar hobby.  Met deze edele viervoeters heeft ze jarenlang deel genomen aan LRV tornooien.

Om steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken volgt Katilyne heel wat bijscholingen.

Gertjan is afgestudeerd in 2017 aan de faculteit diergeneeskunde van de Ugent afstudeerrichting rundvee.

Gertjan studeerde af aan de Universiteit met grote onderscheiding. Een grote theoretische kennis scherpte hij nadien aan met praktische vaardigheden van 2017 tot september 2019. Dit bij DAP De Watergang, onder het toeziend oog van de gerenommeerde Dr. Raf De Coninck. Gertjan streeft naar een betere en completere dienstverlening.