Praktijk

Home / Praktijk

Een praktijk met een groot hart voor dieren!     

Dag en nacht staan onze dierenartsen klaar voor uw dier!

Wij zijn een jonge en dynamische eerste-lijnspraktijk met drie dierenartsen en één dierenartsassistente die zowel kleine huisdieren, (katten, honden, konijnen) paarden, als runderen en schapen behandelen. Elke dierenarts heeft zijn eigen specialiteit zodat we een complementair team vormen. Voor meer doorgedreven behandelingen en onderzoeken werken wij samen met verschillende specialisten zodat uw dier steeds de beste zorgen krijgt.

U kan 24/24u, 7 dagen op 7 bij ons terecht na afspraak. Zo hoeft u niet lang in de wachtzaal te wachten waardoor uw dier minder stress ondervindt. Zo kunnen we ook steeds voldoende tijd per patiënt inplannen om een zo volledig mogelijk onderzoek en behandeling uit te voeren.

De consultaties voor de kleine huisdieren worden bij voorkeur bij ons uitgevoerd in onze volledig uitgeruste praktijk. Maar indien u dit wenst komen we ook aan huis. Voor de paarden en runderen komen we uiteraard bij u op stal.

We gaan voor een doelgerichte aanpak van de patiënten. Daarvoor zijn we goed uitgerust met moderne apparatuur. We blijven ons ook steeds bijscholen zodat we op de hoogte blijven van de nieuwste behandelingen en methoden in de diergeneeskunde.

Dierenarts Jo Cattoir 

 Rundvee

Bedrijfsbegeleiding rundvee

Afmest

Eerstelijns diergeneeskunde voor kat & hond

Chirurgie

 

Dierenarts Jo Cattoir

Jo is afgestudeerd in 2011 aan de faculteit diergeneeskunde van de Ugent.

Hij heeft ervaring opgedaan in zowel Nederlandse als Belgische vooruitstrevende praktijken tot 2013. In dat jaar is hij zijn eigen praktijk gestart. Ook zijn partner Katilyne Ghijselings helpt mee in de praktijk. In 2015 zijn ze verhuisd naar Eeklo waar er nu de mogelijkheid is om de kleine huisdieren thuis te behandelen. De praktijk kreeg de naam dierenartsenpraktijk Ter Vrombaut.

Bij rundvee is hij gespecialiseerd in de typische problemen die voorkomen tijdens de afmestfase. Tegenwoordig onderlegt hij zich in het analyseren van rantsoenen bij melkvee en vleesvee.

Dierenarts Katilyne Ghijselings

Eerstelijns diergeneeskunde paard

Radiografische keuring paard

Echografie paard

Mankheidsonderzoek

Voortplanting

Radiologie kleine huisdieren

 

Dierenarts Katilyne Ghijselings

Katilyne is afgestudeerd in 2012 aan de faculteit diergeneeskunde van de Ugent afstudeerrichting paard

Na haar afstuderen heeft ze in enkele gemengde praktijken gewerkt om daarna samen met Jo haar eigen praktijk uit te bouwen

Sinds haar kindertijd is ze erg gefascineerd door paarden. Paardrijden is dan ook haar hobby.  Met deze edele viervoeters heeft ze jarenlang deel genomen aan LRV tornooien.

Om steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken volgt Katilyne heel wat bijscholingen. De komende twee jaar volgt Katilyne de opleiding tot vakdierenarts waar ze bijstudeert over de nieuwste technieken in de diergeneeskunde.

Dierenarts Marie Van Sieleghem

Eerstelijns diergeneeskunde kleine huisdieren

Chirurgie

Dermatologie

Inwendige ziekten

Tandheelkunde

Dierenarts Marie Van Sieleghem

Marie is afgestudeerd in 2020 aan de faculteit diergeneeskunde van de Ugent afstudeerrichting gezelschapsdieren.

Dierenarts worden was een kinderdroom. Honden, katten, konijnen, iedereen was welkom. Na verschillende stages in binnen en buitenland, kon ze meteen starten in de praktijk. Hier behandelt ze intussen de kleine viervoeters, van kop tot staart.

Dierenartsassistente Nicky Jonniau

Dierenartsassistente Nicky Jonniau

Nicky studeerde in 2021 af aan de Hogeschool Gent. Daar behaalde ze haar bachelor Agro- en biotechnologie: dierenzorg.

Van kleins af aan was Nicky al bezig met dieren. Paarden zijn haar grote passie. Na een succesvolle stage kon ze direct in de praktijk aan de slag.

Nicky staat met hart en ziel klaar voor jullie dieren. Ze staat onder andere in voor de verzorging tijdens de hospitalisatie van jullie dieren en geeft de dieren alle liefde die ze verdienen.