Operaties kleine huisdieren

Home / Kleine huisdieren  / Operaties kleine huisdieren

In onze operatieruimte worden dagelijks kleine tot grote ingrepen uitgevoerd. Zowel katten, honden, cavia’s, konijnen, vogels als varkens en kalfjes worden hier verzorgd. We beschikken over een net en praktisch geïnstalleerd operatiekwartier waarbij er efficiënt gewerkt kan worden.

 

We vinden het belangrijk om mee te zijn met de recentste diergeneeskundige ontwikkelingen en gebruiken daarom gas anesthesie. Dit is de veiligste manier om uw huisdier te opereren en maakt het mogelijk om patiënten te verdoven die minder goed werkende organen hebben, bijvoorbeeld de nieren, de lever of het hart. We kunnen uw huisdier op deze manier veiliger monitoren en maakt het risico van de operatie aanzienlijk kleiner.

 _MG_1223
 _MG_1220

Hieronder enkele foto’s van een uitgevoerde heupkop resectie. Deze operatie werd uitgevoerd bij een hond met heupdysplasie. Dit betekent dat de heupen abnormaal zijn gevormd en daardoor niet goed in de heupkommen passen. Dit veroorzaakt pijn en vaak problemen met lopen.

 Heupkop-resectie1
 Heupkop-resectie3
 heupkop-resectie2

Een gedeeltelijke of volledige scheuring van de voorste kruisband is één van de meest voorkomende oorzaken van kreupelheid bij honden. Een kruisbandoperatie kan daarbij nodig zijn. Hieronder kan je zien hoe het kniegewricht er uit ziet na zo’n operatie.

 Kruisband-operatie

Op deze röntgen foto kan je een blaassteen zien die we aan de hand van een cystotomie operatief verwijderd hebben.

 Blaassteen röntgen foto Blaassteen röntgen foto
 Blaassteen eurostuk groot Blaassteen eurostuk groot